Ondersteunende organisaties

• Palliactief: de Nederlandse vereniging voor professionele palliatieve zorg.
    Telefoon: 030-6575256
    Doelstelling: Gezamenlijk de kwaliteit, doelmatigheid en ontwikkeling van palliatieve zorg voor terminale patiënten in Nederland op een hoger plan brengen.

• Consultteam palliatieve zorg Noord-Holland en Flevoland
    Vanaf 1 januari 2011 kunnen professionele hulpverlezners advies inwinnen bij het consultatieteam palliatieve zorg Noord-Holland en Flevoland. Om acute problemen op te lossen óf deze juist voor te zijn, kunt u van 8 tot 23 uur experts op het gebied van palliatieve zorg raadplegen over medische, verpleegkundige, psychosociale, levensbeschouwelijke en organisatorische problemen in de palliatieve zorg. In geval van nood kunt ook ’s nachts een consulent bereiken. Het team is bereikbaar op T 0900-202 17 45 (10 ct. p.m.)

• VPTZ: Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. (Landelijke koepel).
    Telefoon: 030-6596266
    Doelstelling: - Voorlichting aan het publiek, media, politiek, ziektekostenverzekeraars, verzekerden en mantelzorgers. - Deskundigheidsbevordering van vrijwilligers, Coordinatoren en besturenvan VPTZ-organisaties. - Ontwikkelen en implementeren van kwaliteitsbeleid. - Ondersteunen van groepen en personen die vrijwilligersorganisaties willen opzetten in de palliatieve zorg.

Het pand - voorjaar 2011