24-01-1989 … 24-01-2014

BTH viert het 25-jarig bestaan op 24 januari 2014

Vandaag… 25 jaar…

Dat is een kwart eeuw!

Zo lang bestaat de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg IJmond, stichting VTZIJ, al.

Een kwart eeuw klinkt nog langer dan 25 jaar. U snapt wel dat dit gevierd moet worden!

Ik weet eigenlijk niet of er vrijwilligers rondlopen die ook al een kwart eeuw bij ons zijn. Ik weet wel dat alle vrijwilligers die bij onze stichting betrokken zijn dit met hart en ziel doen.

Want wat is er mooier dan mensen begeleiden in de laatste fase van hun leven?

Het is moeilijk en zwaar, helemaal waar, maar wat krijgt men er veel voor terug. Het besef, het weten dat je iets, wat dan ook, kan betekenen voor medemensen die zullen komen te overlijden is zoiets bijzonders.

Deze ondersteuning wordt dus al 25 jaar in de gemeente Velsen geboden door een elitecorps aan vrijwilligers. In al die jaren is er natuurlijk een enorme ontwikkeling geweest. We groeiden, we werden professioneler, we verhuisden.

En nu, anno 2014, zijn we trots op onszelf, op ons onderkomen, op wat we kunnen betekenen bij de mensen thuis en bij ons in het Bijna Thuis Huis “De Heideberg”. Trots die alleen kan bestaan door onze trouwe donateurs. Zonder donaties zouden we niet kunnen bestaan.

We proberen ons meer te profileren. We moeten, net als andere zorgaanbieders, duidelijk aanwezig zijn in de gemeente. Soms bemerken we dat verwijzers en familieleden van zieken in een laatste levensfase niet of te laat aan ons denken. Dit willen we graag voorkomen en we streven naar meer bekendheid in de regio.

Het jaar 2014 is dus een bijzonder jaar. Op diverse momenten en op diverse plaatsen kunt u ons dit jaar tegenkomen of ontmoeten. We willen ons zelf duidelijk in ‘the spotlight’ zetten. We hebben zo veel te bieden, zo veel te vertellen.

Houd u de lokale en regionale dag- en weekbladen en social media in de gaten!

Graag tot ziens!

Kiki Kastelein, voorzitter bestuur