Thuis of in het Hospice?

Aanvullende mantelzorg kan zowel in de thuissituatie als in het Hospice gegeven worden.

Als iemand de wens heeft thuis te sterven, dan kunnen de vrijwilligers tijdens deze laatste levensfase daar begeleiding en ondersteuning bieden.

Er kan een situatie ontstaan/zijn waardoor het niet mogelijk (meer) is deze wens te vervullen. Dan kan het de voorkeur hebben om de begeleiding, ondersteuning en zorg voort te zetten in het Hospice.

In het Hospice wordt de thuissituatie zoveel mogelijk benaderd. Het is mogelijk dat dierbare bezittingen zoals schilderijen, een lekkere luie stoel of fotoboeken, meegenomen worden.

De aandacht ligt altijd  op een heel persoonlijke benadering.